Suussasulavat..

Tryffeli-maapähkinävoikakku

La Praline

Tryffeli-maapähkinävoikakku
Pohja:
200 g voita
15 kpl La Praline-naturell-tryffeleitä
4 kananmunaa
2 ½ dl ruokosokeria
3 dl spelttijauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 prk/150 g ranskankermaa


1. Laita voi ja tryffelit kulhoon vesihauteeseen ja sulattele. Tryffelit sulavat kuin unelma!

2. Vaahdota munat ja ruokosokeri vaaleaksi vaahdoksi.

3. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.

4. Sekoita muna-sokerivaahtoon hiljalleen vatkaten haaleaa voi-tryffeliseosta, kuivia aineita siivilöiden sekä ranskankermaa, kaikkia vuorotellen. Sekoita varovasti sekaisin.

5. Paista kakkua voidellussa 23-senttisessä vuoassa 175-asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia-1 tunti. Mikäli kakku jää sisältä hiukan kosteaksi, ei haittaa yhtään!

6. Jätä kakku odottamaan, kunnes se jäähtyy täysin. Kun kakku on jäähtynyt, voit tehdä täytteen.

Pehmeä maapähkinävoitäyte:
200 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
150 g rouheaa maapähkinävoita
0,5 tl vaniljajauhetta
400 g tomusokeria
noin ½ dl (tai tarpeen mukaan enemmän) kermaa

1. Vatkaa voi sähkövatkaimella pehmeäksi.
2. Lisää maapähkinävoi ja vaniljajauhe ja vatkaa sekaisin.
3. Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja vatkaa välillä tasaiseksi.
4. Vatkaa vielä sekaan tarpeellinen määrä kermaa, jotta koostumuksesta tulee omaa silmää miellyttävä.:)
Kuorrutteen kakulle voit tehdä ennen kakun täyttämistä, jotta se ehtii jäähtyä kakun täyttämisen ajan.

Suklaaganache kakun pinnalle:
0,7 dl kuohukermaa
13 kpl La Praline-merisuola-tryffeleitä
pieni voinokare
Lämmitä kerma kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä, kippaa kerman sekaan tryffelit ja sekoittele, kunnes tryffelit ovat sulaneet. Lisää lopuksi nokare huoneenlämpöistä voita, jotta ganache saa hyvän kiillon.

Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan. Laita väliin reilu kerros maapähkinävoitäytettä (noin puolet tai ylikin täytteen määrästä) ja loput kakun pinnalle.
Kaada haaleaksi jäähtynyt ganache kakun päälle. Kuorrute valuu ja saa valuakin reunoille. Koristele vielä muutamalla murskatulla suolapähkinällä sekä sormisuolahippusilla. Nauti!